Zobne luske pomagajo do čudovitega nasmeha

zobne luskeVsakdo izmed nas ima lahko od časa do časa težave z zobmi. To nam onemogoča, da se počutimo varno in udobno, ko smo med ljudmi. Zobne luske nam lahko povrnejo samozavesten in čudovit nasmeh, ki si ga zaslužimo. Ker je to morda nekaj o čemer se še nismo seznanili, si bomo v tem članku pogledali nekaj podrobnosti. Ostanite z nami in se seznanite o enem izmed najboljših načinov, da si povrnete nasmeh.

Kaj so luske?

Moderna tehnologija je zobozdravstvu v zadnjih nekaj letih omogočila, da se sooči z težavami zob na popolnoma drugačen način. Zobne luske so en izmed visoko-tehnoloških dosežkov, ki nam lahko popravijo še tako težavno stanje z zobmi.

Zobne luske so plast porcelana, ki je narejen točno za posameznika. Lahko se prilepijo na zobe, da se jim spremeni oblika, barva in tudi položaj. Uporabne so za:

  • Zapiranje razmaka med zobmi
  • Spreminjanje položaja zob ali zoba
  • Spreminjanje oblike poškodovanim zobem

Način zdravljenja

Za pravile nanos zobnih lusk je potreben pregled pri zobozdravniku. Ta nam oceni število potrebnih popravkov in nam izda okvirno ceno. Že v drugem obisku se lahko začne zdravljenje, saj nam zobne luske nanesejo direktno na zobe. Pred tem je potrebno sklenino zob malenkost zbrusiti, da lahko nanesemo nanje luske. Pri tem ne poškodujemo zoba, saj ostane še vedno vitalen, kar je velika prednost.

Kakšno so učinki na naše dlesni?

V primerjavi s starejšimi načini obnove zob, zobne luske ne razdražijo dlesni in pri namestitvi ni potrebno, da poškodujemo druge zdrave zobe. Ker so pritrjene na vrhnji del strukture naših zob, se kemično in tudi mehansko povežejo z sklenino. To ustvari dolgotrajno močno vez, ki lahko prenese vsakodnevne obremenitve žvečenja.

Kakšna je mera uspešnosti?

Nanos zobnih lusk je preverjen postopek, kjer lahko izboljšamo izgled, kot tudi zdravje zob. Seveda se moramo pred tem posvetovati z zobozdravnikom, ampak postopek je neboleč in hiter.

Uživali bomo lahko tudi v pozitivnih psiholoških in drugih učinkih, ko bomo imeli popravljen nasmeh. Ti učinki so:

  • Večja samozavest v družbi
  • Boljše počutje in mnenje o sebi
  • Preprečimo nadaljnjo razpadanje zob
  • Izničimo bolečino, ki lahko nastane zaradi občutljivih zob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *