Toplotne črpalke za nižjo porabo energije

toplotne-crpalke-akcijaRazmišljate o tem, da bi opustili klasične vire ogrevanja in prešli na toplotne črpalke? Slednje pomembno vplivajo na zmanjševanje stroškov, pa tudi onesnaževanja. Toplotne črpalke cenik (za ponudbo kliknite na http://www.instalacije-strus.si ) se za svoje delovanje poslužujejo obnovljivih virov toplote, kot so zemlja, voda ali zrak. Delujejo tako, da iz okolice črpajo energijo z nizko temperaturo, ki jo povišajo. Na tak način lahko z njihovo pomočjo ogrevamo dom ali segrevamo vodo. Poleti jih lahko uporabljamo tudi za hlajenje.

Takšen način ogrevanja in hlajenja ima številne prednosti, kot so: znižanje stroškov ogrevanja vse do 60 odstotkov, pomembno zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida, delovanje brez goriv, ki so lahko nevarna, enostavna uporaba in še marsikaj drugega. Zahvaljujoč njihovi varčnosti se bo investicija povrnila v zelo kratkem času, predvidoma v roku nekaj let. Uporabo tega sistema ogrevanja spodbuja tudi država, ki ga delno subvencionira. Naj povemo, da so toplotne črpalke zelo priljubljene in njihova uporaba močno narašča povsod, še posebej v hladnih deželah. Po Evropi je nameščenih že na milijone toplotnih črpalk. Ker so ljudje vse bolj ekološko ozaveščeni, ta številka iz leta v leto narašča.

Zagotovo ste se vprašali, če imajo toplotne črpalke sploh kakšno slabost. Mnogi med slabosti štejejo glasen kompresor, vendar se tudi to spreminja, saj imajo novejše toplotne črpalke tišje kompresorje. Kljub temu moramo vseeno paziti, da kompresorja ne postavimo pod okno naše spalnice ali kam drugam, kjer bi zvok, tudi tišji, utegnil biti moteč. Pred namestitvijo toplotne črpalke je treba premisliti tudi, kakšno bo dodatno ogrevanje v primeru njenega neučinkovitega delovanja. Pred namestitvijo toplotne črpalke morate vedeti, da njena toplota ni enako močna kot toplota plina. Za ljudi, ki so navajeni na ogrevanje s klasično pečjo, je lahko milejši vir toplote sprva neprijeten. Vendar pa je prednost toplotnih črpalk v tem, da toploto razporedijo enakomerno po celem domu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *