Toplotna črpalka in njeno delovanje

Zagotovo vsi razmišljate, kako privarčevati kak evro in ga ne porabiti za nepotrebne stvari. Ena od zadev je ravno ogrevanje. V času kurilne sezone se po nepotrebnem lahko zapravi precejšnja vsota denarja. Da temu nebi bilo tako, vam lahko pomaga tudi toplotna črpalka. Po namenu uporabe jih delimo na toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode, in toplotne črpalke za ogrevanje prostorov.

Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode, je običajno naslednik grelniku vode. Toplotna črpalka je varčnejši način ogrevanja vode, hkrati pa je primerna za večje porabnike tople vode, saj je zalogovnik vode v toplotni črpalki velik 300 litrov ali celo več.

Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov, pa postaja vse bolj priljubljen način ogrevanja. Toplotne črpalke, kot že samo ime pove, lahko črpajo energijo iz več različnih virov. To so zrak, zemlja, odpadna toplota, podtalna in površinska voda. Kateri način črpanja je najbolj primeren za ogrevanje vaših prostorov, je odvisno od lokacije in zmožnosti postavitve in uporabe toplotne črpalke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *