Španščina

Španski jezik, katerega so včasih imenovali tudi kastiljščina spada pod tretje svetovno mesto. Španščina oz. španski jezik spada pod iberoromanske jezike, govori pa ga približno 440 milijonov ljudi kot prvi jezik, dobro ga obvlada pa okoli 490 milijonov ljudi, katerih jih večina govorcev prebiva v Latinski Ameriki.

Španščina se je pričela razvijati iz latinščine, katera je bila pod vplivom arabščine in baskovščine na severnem delu lberskega polotoka. Španščina se je  16. stoletju med špansko kolonizacijo razširila v severno in južno Ameriko, Filipine, Marinske otoke, Mikronezijo, Palau in Guam. Ob razvoju španščine se je razvijala tudi španska književnost, saj so prve pesmi našli znotraj pesmi v arabščini, kar je dokaz velikega arabskega vpliva na španščino.

Španščina je tudi osnova, iz katere so se kasneje razvile druge latinsko ameriške književnosti. Španščine se lahko naučite tudi v izobraževalnih ustanovah, kjer se lahko naučite hitro in ugodno jezika in njegovih posebnosti. Na voljo so vam usposobljeni in izobraženi učitelji, kateri bodo poskrbeli za vaš uspeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *