Sodobna okna morajo biti energijsko varčna

Vsak dan se nam povečujejo stroški, ki jih imamo zaradi ogrevanja notranjih prostorov. Okna nam lahko veliko pomagajo, da je izguba toplote čim manjša. Če nam okna ne tesnijo dobro in toplotna izolativnost ni dobra, je priporočljivo, da jih menjamo. Strošek, ki ga bomo imeli z menjavo oken se nam bo v kratkem času povrnil.

Kakšna okna moramo izbrati?

Najpomembnejše je, da so zelo izolativna. Ni pomembno iz kakšnega materiala so. Lahko so lesena in lahko so tudi tako imenovana PVC okna. Nekatere države imajo že predpisano toplotno in zvočno izolativnost, ki jo mora imeti vsako okno. Energijska varčnost je zelo pomembna. Ponudba kvalitetnih oken je zelo velika. Pozanimati se moramo kolikšna je toplotna prevodnost, ki mora biti čim manjša. Ko jih kupujemo moramo razmišljati na več stvari. Pomembno je iz katerega materiala je okensko krilo, pomembna je okenska zasteklitev. Priporočljiva je tri slojna zasteklitev. Pomemben je spoj med steklom in okenskim okvirjem.
Ne smemo pozabiti na montažo oken, ki je zelo pomembna in tudi odločilna za kakovost oken. Velikokrat se je že zgodilo, da so bila zaradi slabe montaže ne izolativna.
Želite kvalitetno dobavo in montažo oken? Priporočamo vam ponudnika Vranešič.

Vsako okno je eden izmed najpomembnejših elementov vsake stavbe. Ima veliko funkcij. Prepuščati nam mora v čim večji meri sončno svetlobo, biti morajo maksimalno zatesnjena, da nam ne prepuščajo po nepotrebnem toploto. Omogočiti nam morajo prijetno prezračevanje in če živimo v urbanem naselju je priporočljivo, da se odločimo za že vgrajene prezračevalne sisteme. Če želimo imeti maksimalno varnost, si lahko omislimo tudi posebne vgrajene varnostne sisteme. Tehnologija izdelave je v današnjem času tako napredovala, da nam okna danes nudijo veliko več kot so nam nudila pred desetimi leti. Vzeti si moramo čas in izbrati moramo kvalitetna okna. Ponudba je zelo velika. Lahko se odločimo za različne oblike, dimenzije in barve. Njihova življenjska doba je zelo dolga. Vzeti si moramo nekaj časa in se pozanimati kaj vse nam v današnjem času lahko nudijo, poleg tega pa tudi kakšna kupiti.