Kako se razlikujejo svetovni recepti?

Svetovna kuhinja je raznolika in bogata s številnimi recepti, ki vsebujejo značilnosti okolja v katerem so nastali. Če bi imeli na voljo celi življenje, verjetno v naši kuhinji nikoli ne bi prišli na vrsto mnogi okusni recepti, ki bi pobožali naše brbončice. Recepti mediteranske kuhinje so nam morda najbolj znani. Ti recepti so znani po tem, da vsebujejo veliko paradižnika, rib in da so izredno zdravi za srce.

Manj znani pri nas pa so britanski recepti. Ti recepti slonijo na nekompliciranih jedeh polnih lokalnih sestavin. Recepti, ki jih uporabljajo mehiški kuharji so barviti, bogatih okusov in skoraj slavnostni. Mehičani se ponašajo z recepti za mesne enolončnice ter krepkimi jedmi polnimi zelenjave. Morda boste presenečeni, a niso vsi indijski recepti polni karija. Njihovi recepti vsebujejo meso, zelenjavo in riž katerih okuse združujejo raznolike začimbe.

Recepti, ki se skrivajo v skandinavski kuhinji so nam morda najmanj znani. Njihovi sodobni recepti še vedno močno slonijo na tradicionalnih sestavinah kot so skandinavske sorodnice brusnice in celo losi. Med švedskimi recepti pa se najdejo tudi mesne kroglice v njihov različici. Recepti, ki jih ponuja Grčija so polni svežih sestavin. Najbolj znane so olive, feta sir, paradižnik in na žaru pečeno meso. Med tradicionalnimi grškimi recepti pa se znajde tudi musaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *