Razvajanje s hrano škodi

Večinoma smo mnenja, da hrana za pse ne škodi, vendar je to lahko zavajajoče. Naše babice in dedki niso le radodarni do svojih vnučkov, pač pa tudi do svojih ljubljenčkov, ljubljenčki pa to s pridom izkoriščajo. Za psa vemo, da mu ni dovolj samo hrana za pse, ki mu jo redno dajemo, ampak bo izkoristil vsako možnost, da le še dobi več. Kje vse se nahajajo trgovine s pasjo hrano si poglejte tu https://www.internet-oglasevanje.com/trgovina-za-male-zivali-in-razlikovanje/. Psi so nenasitni in čeprav se tega ne zavedajo, jim to lahko škodi. Preveč hrane, ki jo običajno jemo mi, in ko nas kužki prijazno gledajo samo, da bi še kaj padlo z mize lahko naredi več škode kot koristi.

Predvsem za prebavila psov je pomembno, da je hrana za pse, primerna za njih in jim ne dajemo vsakih 10 minut nekaj kar smo si sami vzeli iz hladilnika.
Za vsakega psa velja tako kot za ljudi, da je dobro, da poje vsaj tri obroke na dan ali pa več manjših. Nikakor pa mu ni dobro dajati nekaj za jest vsakih deset minut. Tako se mu hrana za pse lahko da zjutraj in zvečer, popoldne pa mu v času kosila lahko namenite tudi kakšne ostanke od kosila. To ni potrebno delati ravno vsak dan, saj tudi tista hrana, ki si jo sami pripravite vsebuje veliko različnih dodatkov (sol, poper, …), kar pa tudi ni ravno najboljše. Če želite svojemu psu le najboljše naj se mu kupi hrana za pse, ki je kvalitetna.