PVC okna in lamelne zavese

Če gradite ali obnavljate stanovanje, hišo, posest ali katerokoli stavbo, ste se verjetno že spraševali kakšna okna namestiti. Izbirate lahko med PVC okni, lesenimi okni, leseno aluminijastimi ali samo aluminijastimi okni.

Nekateri prisegajo na les ker je naraven material, spet drugi na PVC oz. plastična okna, izbira je vaša, vendar pri PVC oknih praktično ni vzdrževanja. Lesena okna je treba brusiti in barvati vsakih nekaj let, kar marsikomu ni po godu. Pri oknih iz umetnih materialov pa le obrišemo okvir in okna so kot nova, daljša je tudi življenjska doba. Današnja tehnika je napredovala že v taki meri, da vsa okna dosegajo podobne karakteristike, kot so zvočna in toplotna izolativnost. Če so nova okna pravilno nameščena in kvalitetno izdelana nam to lahko prinese ogromne prihranke pri stroških ogrevanja, ker pa so novejša okna toliko bolj kvalitetna moramo biti pazljivi pri zračenju prostora, saj zrak, ki je prej uhajal skozi špranje ne uhaja več.

PVC okna so običajno izdelana iz plastike, lahko pa jih kupimo tudi v kombinaciji z aluminijem ali samo z aluminijasto oblogo. Taka okna nam ponujajo visok nivo zaščite in so izredno enostavna za vzdrževanje in čiščenje, ponujajo visoko toplotno in zvočno izolativnost, materiali pa so primerni za reciklažo. Mogoče je edina negativna lastnost, da je okvir rahlo podvržen temperaturni spremembam in sicer se lahko okvir ob visokih temperaturah raztegne. Tej težavi se brez problema izognemo z kvalitetno ojačitvijo, ki pride že v kompletu z montažo.

Plastična okna so dobra rešitev za vsak dom ali poslovni prostor, k okvirju pa se odlično podajo lamelne zavese. Te zavese so včasih veljale večinoma za tip senčila, ki se je pojavljal samo v poslovnih prostorih, vendar že dolgo ni več tako. Vse pogosteje se lamelne zaveze zaradi svoje enostavnosti in vsestranskosti pojavljajo tudi v zasebnih prostorih. Trakovi so na voljo v različnih širinah, kvalitetna vodila pa poskrbijo za preprosto zastiranje in odstiranje zaves.

Preglejte si ponudbo podjetja Okna Vranešič, kjer vam ponujajo velik spekter izdelkov kot so okna vrata in senčila. Izdelki so kvalitetne izdelave in tako poleg uporabne vrednosti še polepšajo vaš dom ali poslovni prostor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *