Priporočila za optimizacijo spletnih strani

Optimizacija vsake spletne strani je zahtevna toliko, kolikor globoko se spustite. Na uvrstitev vaše spletne strani v iskalnikih vpliva ogromno različnih dejavnikov, vendar pa za najbolj osnovne lahko poskrbite že sami, če le premorete nekaj računalniškega znanja in znanja HTML-ja, če pa ne zmorete sami pa obiščite stran http://www.dominatus.si/optimizacija-spletnih-strani, kjer je podjetje, ki se z optimizacijo profesionalno ukvarja.

Osnovna priporočila za optimizacijo spletne strani:

  • Izberite tiste ključne besede, ki najbolje predstavljajo vaše izdelke oziroma storitve. Ključne besede npr. Janez Novak s.p. in podobne ne bodo prinesle nobene nove stranke na vašo spletno stran. Če prodajate nepremičnine, potem so najbolj primerne ključne besede za vas: nepremičnine, stanovanja.
  • Učinkovita optimizacija spletnih strani je le v primeru, če optimiziramo pod ključne besede, ki so iskane s strani uporabnikov.
  • Optimizacija ni postopek, ki bi ga opravili enkrat in bi s tem zaključili. Pri optimizaciji je pomembno kontinuirano izboljševanje, iskanje novih načinov itd., saj je to edini način, da pridete oz. ostanete pred konkurenco.
  • Optimizacija je velikokrat v navzkrižju z uporabniško izkušnjo, vendar pa temu ni nujno vedno tako, saj optimiziranje spletnie strani izboljša tudi hitrost delovanja, preglednost itd., če se je le lotimo na pravi način.