Postojna izletniški biser

Postojna, majhno mesto na Notranjskem ob prometni zvezi Ljubljane z Obalo, ni samo kraj, ki ga vidimo spotoma na poti na Obalo ali v Ljubljano. Postojna premore tudi lastne atrakcije, ki niso nič manj zanimive od drugih atrakcij v državi Slovenija. Zato je Postojna izletniški biser, vredna naše pozornosti.

Glavna atrakcija Postojne je nedvomno svetovno znana Postojnska jama, ki ponuja prelepe kapnike, velike jamske dvorane, skrivnostno človeško ribico in najdaljšo podzemno progo za turistični vlakec. Zaradi Postojnske jame je Postojna izletniški biser, idealna za družinske izlete in seveda za vse, ki si želijo zanimivih izkušenj, vendar nimajo veliko časa. Postojna je namreč dobro prometno povezana in v Postojnski jami ste lahko že po eni uri vožnje iz Ljubljane ali celo prej.

Seveda pa Postojnska jama ni edina atrakcija Postojne. Tu je še vsem dobro znani Predjamski grad, ki stoji nedaleč od Postojne. Predjamski grad je edinstven, ker je na pol zgrajen v jami, na pol pa v stometrski vzpetini. Že sam ogled Predjamskega gradu je zanimiv, splača pa se izlet načrtovati takrat, ko se odvijajo redne prireditve, kot so viteški boji. Vsekakor pa Postojna ponuja tudi druge zanimivosti; zaradi svoje lege med Krasom in preostalo Slovenijo je polna naravnih in kulturnih zanimivosti, okolica pa je polna izletniških poti in znamenitosti.

Če si želite sprostitve in zunaj sije sonce, se vsekakor splača vzeti si čas za izlet v Postojno, tako z družino, prijatelji kot z boljšo polovico.