Postavitev pohištva v dnevni sobi

Glavni element dnevne sobe še naprej ostaja regal s policami, predali in omaricami, ki ga notranji oblikovalci ves čas razvijajo naprej. Veliko regalov za dnevno sobo močno spominja na tiste iz osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Dizajn je seveda modernejši – največkrat minimalističen –, elementi, ki ga sestavljajo pa ostajajo enaki – odprte in zaprte police ter predvsem omarice. Regali pokrivajo celotno steno in segajo do stropa, poudarjen element pa je del, kamor postavimo televizor, saj je pogosto premičen, druge barve in/ali iz drugega materiala.

Vse pomembnejšo vlogo pri regalih ima steklo, ki je tudi del klubskih mizic, komod, omar, knjižnih polic. Nepogrešljiv del dnevne sobe je sedežna garnitura – trendi narekujejo enobarvno oblazinjeno pohištvo geometrijskih oblik ali blago zaobljeno. Poudarek je na praktičnosti, zato so posamezni elementi premični, da se sedežna garnitura mimogrede spremeni v posteljo oziroma prostor za brezdelno poležavanje. Ne smemo pa pozabiti na ekološko pohištvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *