Poskrbimo za varno prenašanje stvari z vozički

vozicek z lestvijoV osebnem in poslovnem življenju se skoraj vsak da znajdemo v situaciji, kjer moramo kaj z rokami prenašati. To je lahko škatla z opremo, novo pohištvo in druge stvari, ki so dokaj težke. Vse to je veliko lažje, če uporabimo transportni voziček, saj bomo lahko dano opravilo hitreje zaključili. Obenem pa ne bomo obremenjevali našega hrbta z dodatno težo. Narejeni so tako, da so čim lažji, obenem pa so izredno močni. To pomeni, da jih lahko uporabljamo za raznovrstne stvari doma, v garaži, skladišču in drugih prostorih.

Ustvarimo produktivno okolje

Res je, da delavne navade, novo znanje in usposabljanje zaposlenih lahko naredi veliko za izboljšanje produktivnosti, vendar to lahko storimo tudi na bolj preprost način. Tako so transportni vozički izredno priročno orodje, ki ga lahko uporabljajo vsi v podjetju. Omogočajo nam, da brez napora in obremenjevanja telesa prepeljemo težje stvari z enega na drug konec. Vse te lastnosti se posledično poznajo v hitrejšem načinu dela, saj za prenašanje potrebujemo manj ljudi. To pomeni, da:

  • Z vozički lahko prenašamo večje količine tovora hkrati
  • Ne obremenjujemo rok, hrbta in kolen med prenašanjem stvari
  • Izboljšajmo produktivnost v delovnem okolju, saj na voziček lahko naložimo več stvari, ki jih pelje samo ena oseba

Izbira ogrodja vozička

V velikih in malih skladiščih so najbolj popularni aluminijasti vozički. To je zaradi njihove priročnosti, majhne teže in sposobnosti, da zdržijo velike obremenitve. Tako lahko na njih naložimo več vrst škatel, kjer jih zlagamo eno na drugo. To nam omogoča, da s seboj peljemo tovor, ki bi ga več ljudi moralo nesti z rokami. Narejeni so tako, da brez težav porivamo težo, saj imajo tako narejena kolesa, da nudijo čim manjši upor. Prednosti teh lastnosti so:

  • Majhen upor pri premikanju velike teže pomeni, da se ne bomo utrudili, ko bomo uporabljali voziček
  • Sam voziček je lahek za prenašanje, kar pomeni, da se lahko hitro odzovemo na potrebe skladišča
  • Lahko ogrodje, ki je narejeno iz aluminija, lahko prenaša tudi večjo težo

Ohranimo zdravje z uporabo primernega orodja

Transportni vozički imajo mnogo praktičnih prednosti za raznovrstna okolja. Res pa je, da tudi skrbijo za naše zdravje. Z njihovo uporabo si za mnogokrat znižamo možnost nastanka raznih poškodb. Te predvsem nastanejo zaradi hitenja in neprevidnosti v delovnih okoljih. Če pa uporabljamo transportni voziček, bo veliko manjša verjetnost, da se bomo kje spotaknili, poškodovali mišice, ali pa, da nam bo kaj padlo na noge.
Najboljšo izbiro vozičkov lahko zasledimo na spletni strani www.swedmach.si, kjer imamo na voljo tudi mnoge različne naprave, ki nam olajšajo delo v industrijskih okoljih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *