Kuhinjski stol

Pomemben člen vsake kuhinje

Osnovni element vsake kuhinje je štedilnik, jedilna miza ter hladilnik, bi verjetno jedli stoji. Kuhinjski stoli so nepogrešljiv element vsake kuhinje, brez katerega še družinski sestanki ne bi bili to kar so. Že samo dihanje in prebava in prekrvavitev so odvisne ali ob mizi stojimo ali sedimo.

Ob vedo večji skrbi za naše zdravje so kuhinjski stoli ravno tako pomembni. Prav tako pa sedeči položaj tudi pri človeku ni naraven, saj so v preteklosti obroke uživali sede na tleh. Tudi zato e pravilna izbira stola zelo pomembna. Stol naj v prvi meri služi za čim bolj naravno in čim manj bolečo držo našega telesa, zato naj ne bodo naši kuhinjski stoli prenizki ali previsoki.

Običajno je pri uporabi, ko primerjamo pisarniški in kuhinjski stol, pri slednjem veliko več gibanja in menjavanja položajev. Saj veste kako se velikokrat usedete, listate po časopisu ko se spolnite da je potrebno ugasniti štedilnik, pa se zopet usedete pa zopet vstanete. Da ne omenjam družinskega kosila, ko se usedete se vedno spolnite da nečesa še ni na mizi. Takih gibov je vsakodnevno zelo veliko. Pravilno oblikovani ter stoli primerne višine, vam ne bodo samo pomagali pri dviganju in spuščanju, temveč bodo dolgoročno tudi blagodejno vplivali na vašo hrbtenico ter vaše sklepe.

Danes lahko izbiramo med zelo različnimi stoli, od lesenih, kovinskih, plastičnih do kombiniranih. Lahko so oblazinjeni, usnjeni narašča pa tudi uporaba različnih tkanin. Kot pravijo poznavalci pa bodimo pozorni ali bomo stol postavili v kuhinjo ali jedilnico. Poznavalci so namreč mnenja da so kuhinjski stoli preprostejši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *