Obilna pasja hrana

Vedno velja, da se mora pasja hrana, ki jo lahko dobite v specializirani spletni trgovini Zverina dozirati v takih količinah, kot je priporočeno za vsako posamezno pasjo vrsto posebej in seveda tudi glede na to, koliko je pes star in koliko se pes giblje. Nikakor pa ni prav, da se pasja hrana dozira v količinah, ki so za psa prevelike, saj s tem psu ne naredimo nič drugega, kot le užitek tistih nekaj minut, ki si jih pes vzame za prehranjevanje. Ko pa ima pes enkrat težave s preveliko težo, pa je le redko katera pasja hrana primerna zanj, je pa zelo težko, da uspemo psu težo uspešno zmanjšati.

Zato je bolje, da se različna suha pasja hrana dozira res v tistih količinah, ki so za pasmo in starost primerne, da psu ne naredimo kakšne dodatne škode.
Ko vašega psa enkrat pretirano hranite, se lahko zgodi, da bo potreben obisk veterinarja ali pa mu boste morali hrano odrekati, kar pa psu zopet ne bo preveč po godu. Pretirano hranjenje in potem hitro hujšanje veste, da ni zdravo za ljudi, tako pa velja tudi za živali. Zaradi tega je zelo pomembno, da se mu pasja hrana daje v normalnih količinah in se ga ne hrani preveč ampak v zmernih količinah. Zavedajte se, da bo pridobljene kilograme veliko težje izgubil, kot jih je pridobil, poleg tega pa se bo tudi veliko težje premikal, če bo predebel. Preberite kaj o trgovinah za male živali in vse vaše štirinožne prijatelje.