Novosti hladilnikov

Ko se po mnogih letih odločate za sodobnejši hladilnik je dobro, da se seznanite z novostmi. Verjetno vam oznake FreeStore ali Cool Action ne povedo veliko. V naslednjih vrsticah vam bodo pojasnjene nekatere funkcije novih hladilnikov:
–    FreeStroe inteligentni sistem pomeni, da imate možnost shranjevanja živil kjer koli v hladilnem aparatu, saj so pogoji shranjevanja povsod enaki.
–    Action cool je funkcija, ki ponuja možnost hitrega doseganja želene temperature.
–    SoftSystem pomeni, da se vrata hladilnika mehkeje zapirajo.
–    Holiday Mode nastavitev vklopite, ko ste dalj časa odsotni od doma.
–    No Frost tehnologija preprečuje nabiranje ledu.
–    Nulta cona za shranjevanje živil pomeni, da ima hladilnik poseben prostor za shranjevanje živil pri stalni temperaturi 0°C.
–    Anti Finger protect se uporablja pri aparatih iz nerjavečega jekla. Preprečuje puščanje sledi prstnih odtisov.
–    Če hladilnik vsebuje tudi manjši zamrzovalnik, bo novejši hladilni sistem zagotovo imel funkcijo hitrega zamrzovanja.
–    Nov hladilnik bo opremljen s svetlobnimi in zvočnimi opozorili oziroma alarmi za primere, ko je temperatura v hladilnem aparatu previsoka.
–    Upravljanje hladilnika višje kakovosti je možno prek LCD zaslona.
–    LED tehnologija za notranje osvetljevanje hladilnega aparata.
–    Kot mnogi drugi gospodinjski aparati je tudi hladilnik označen z energetskim razredom (a+, a++, a+++). Priporočljiv je nakup v najvišjem energetskem razredu za najmanjšo porabo električne energije.
Če vas zanima okvirna poraba električne energije vašega novega aparata jo lahko preverite s spletno aplikacijo PORABImanj. Vaš virtualni svetovalec bo izračunal okvirno porabo katerega koli aparata. Velja nekako tako, če zapravite malo več denarja, potem so tudi aparati, pa ne glede na to, kakšni so, bolj varčni. Jasno, ne smejo biti prav preveč stari. Nekaj podobnega glede porabe električne energije so tudi klimatske naprave, so pa tudi take, ki so manj učinkovite. Kot lahko preberete tudi v tem članku, boste videli, da je najbolje, da pred nakupom preverite učinkovitost v spletni aplikacije, da boste vedeli, na čem ste.