Najlepše pohištvo za dnevno sobo

Ustrezno izbrani dnevni regali polepšajo prav vsako dnevno sobo. Kakšne torej izbrati? Trenutni trendi na področju opremljanja narekujejo minimalistično pohištvo, ki je hkrati lepo in funkcionalno. In takšni naj bodo tudi dnevni regali.

Nekoč so z njimi zapolnili vsaj eno steno od vrha do tal, dandanes pa se raje odločamo za nizko pohištvo, tako da prostora z njim ne zapolnimo povsem. Na voljo so vam tako zelo različne kombinacije, med katerimi lahko izbirate in med njimi poiščete kaj po svojem okusu. Najbolj pomembno pa je seveda to, da izberete takšno pohištvo, ki vam bo res všeč.

Regali za televizijo, knjige, spominke

Pri izbiri je najpomembnejše, čemu bodo namenjeni dnevni regali oziroma kaj boste shranjevali v njih, za kaj jih boste uporabljali. Nekateri potrebujejo ta kos pohištva le zato, da nanj postavijo televizor ali zvočnike, drugi pa potrebujejo tudi police za shranjevanje knjig, spominkov s potovanj, različnih dekorativnih predmetov in še česa. velikokrat se uporabljajo tudi za shranjevanje različnih drugih predmetov.

dnevni regali

Pomembno je, da izbrano pohištvo to omogoča oziroma je prilagojeno vašim potrebam. Le tako bo res funkcionalno in boste vanj lahko shranili prav vse, kar želite imeti shranjeno v dnevi sobi.

Omarice za shranjevanje

Odprte police so lahko čudovite, a vedno je dobro imeti tudi nekaj zaprtih omar ali predalov, v katere pospravimo tisto, za kar nočemo, da je vidno očem. S tem preprečimo tudi težave z nabiranjem prahu, zato je najboljša možnost, da izberemo zaprte regale, ki imajo tu in tam kakšno dodatno odprto polico, ki malo razgiba kompozicijo in jo naredi bolj zračno.

dnevni regalZaradi tega je dobra izbira bela barva, poleg tega pa je nevtralna izbira, ki se lepo kombinira z drugimi barvami. Belo lahko kombinirate s črno ali kakšno bolj močno barvo, lahko pa izberete tudi celoten regal v eni od bolj vpadljivih barv, s čimer boste z njim vaši dnevni sobi dali ključen estetski poudarek. Druga možnost za dosego istega cilja pa je, da izberete regal v beli barvi ter z živo barvo prepleskate steno za njim.

Dodatno pohištvo za dnevno sobo

Poleg kavča ali sedežne garniture so vsekakor ključno pohištvo dnevne sobe dnevni regali. Seveda pa je v njej dobro imeti tudi druge kose pohištva, če nam prostor to seveda dopušča. Takšno dodatno pohištvo za dnevno sobo lahko na primer predstavljajo:

  • klubska mizica,
  • različne police,
  • dodaten fotelj ali naslanjač,
  • tabure,
  • omarice za shranjevanje,
  • delovna miza za računalnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *