Najboljši čas za nakup prenosnika

prenosnikPrenosniki so z leti postali vedno bolj ugodni za nakup. Poleg tega pa se dandanes modeli hitro menjajo, kar pomeni, da hitro izgubijo tržno vrednost. To je tudi razlog, da so prenosni računalniki v akciji odlična naložba, saj lahko dobimo za dobro ceno vrhunsko strojno in programsko opremo v enem paketu. Nič ni hujšega, kot če kupimo nov prenosnik, nakar ugotovimo, da se mesec kasneje prodaja za polovično ceno. Z malo potrpežljivosti lahko zasledimo vrhunske računalnike DELL, HP, ACER, TOSHIBA in druge po izrednih akcijskih cenah.

Najnovejša strojna oprema ni nujno najboljša izbira

Ko potrebujemo nov laptop, se lahko hitro ujamemo v specifikacije. Tako primerjamo zmogljivost procesorja, hitrost diska, moč grafične kartice ipd. Prenosni računalniki, ki so v akciji, niso vedno najnovejši. S tem ni nič narobe, saj če kupimo model, ki ima malce starejšo strojno opremo, bo deloval zelo dobro. Novi operacijski sistemi in programi bodo tudi brez težav delovali na takem računalniku, saj je prehod med generacijami, kar se tiče zmogljivosti, skoraj vedno zelo majhen.

Na spletnih straneh, kot je www.anni.si, lahko zasledimo ogromno računalniške opreme po akcijskih cenah. Veliko hitreje bomo na spletni strani našli odlične kupčije s procesorjem grafično kartico, ki sta še iz prejšnje generacije.

Izid nove računalniške opreme se zgodi 3x na leto

Tako kot za vsako stvar, obstaja tudi za akcijske cene prenosnih računalnikov primeren čas. Veliki proizvajalci strojne opreme izdajo nove modele običajno 3x na leto. Ta obdobja so:

  • V začetku šolske sezone
  • Ob koncu leta, pred božičem
  • Začetek pomladi

V zgoraj omenjenih obdobjih je v ponudbi tudi dosti starejših modelov, ki so ostali neprodani. To je odlična priložnost, da kupimo zase računalnik, ki je zmogljiv in hkrati zelo cenovno dostopen. Dostikrat imajo take ponudbe tudi vključen Windows 10 ter drugo programsko opremo, da se lažje prodajo.

Novi procesorji določijo tržno vrednost obstoječih prenosnikov

Vsake 6 mesecev do enega leta smo lahko priča lansiranju novih procesorjev podjetij AMD in Intel. Največja sprememba je dostikrat, da so malo hitrejši, imajo več jeder te morda višjo frekvenco. Če potrebujemo dober računalnik, potem to ne igra velike vloge, saj so tudi obstoječi modeli procesorjev v prenosnikih prenosnikov izredno hitri. Lansiranje novih procesorjev je tako odličen čas, da najdemo prenosne računalnike po akcijskih cenah, neglede na to ali ga iščemo z gamersko, poslovno ali domačo uporabo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *