Anksioznost

Muči me anksioznost

Že od kar pomnim sem zelo nemirna. Vedno sem imela težave s tem. Mislila sem, da takšna pač sem, dokler enkrat nisem nekje prebrala, da je anksioznost ena od najbolj pogostih bolezni našega časa. Ker nisem vedela, kaj je to, sem pobrskala po spletu in opis bolezni me je zadel v živo. Ko sem v iskalnik vpisala še anksioznost simptomi, pa sem končno dojela, da imajo moje težave, s katerimi se spopadam že vse življenje, tudi ime. Ugotovila pa sem tudi to, da se da anksioznost pozdraviti ali vsaj omiliti njene simptome. Ko bi to vedela že prej!

Anksioznost – simptomi so zelo neprijetni

Ko se danes ozrem nazaj v preteklost, lahko rečem, da je vzrok marsikaterega negativnega občutka, ki me je mučil v življenju, prav v anksioznosti. Zaradi nje sem se slabše odrezala na izpitih, težje razvija poglobljene odnose z drugimi, trpela za velikim stresom itd. Ko sem prvič po spletu iskala ključne besede anksioznost simptomi, sem ob seznamu, ki se je pojavil, le kimala in kimala. V vsakem simptomu sem se namreč prepoznala in vsak je bil povezan s kakšno neprijetno situacijo, k se mi je zgodila v življenju. Že to, da nisem edina s temi težavai, mi je bilo v določeno olajšanje, še večje olajšanje pa je bilo, ko sem na spletu prebrala, da lahko psihoterapija odpravi anksioznost in njene simptome oziroma jih vsaj omili. Danes lahko rečem, da je temu res tako, saj mi je psihoterapija zelo, zelo pomagala.

AnksioznostVedno manj težav

Vsake toliko časa v Google spet vpišem iskalni termin anksioznost simptomi in preberem cel dolg seznam. Ob tem si v mislih veselo kljukam tiste simptome, ki so s pomočjo psihoterapije izzveneli in s katerimi danes nimam več težav. Še vedno je na seznamu, ki ga dobim, če v iskalnik vpišem besede anksioznost simptomi, ostalo nekaj tistih, ki mi vsaj občasno grenijo življenje, a v veliko manj izraziti obliki kot nekoč, poleg tega pa so simptomi postali tudi bolj blagi. Kljub temu pa si želim enkrat zaživeti popolnoma brez teh simptomov. Verjamem, da mi s pomočjo psihoterapije to lahko že zelo kmalu uspe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *