Klasične kuhinje ali kuhinje po meri

Glavna razlika med klasičnimi kuhinjami in kuhinjami po meri je, da so kuhinje po meri oblikovane in narejene po meri posameznika oz. njegovega doma medtem ko se klasične kuhinje izdelujejo serijsko, so standardnih dimenzij in jih imajo prodajalci notranje opreme ponavadi na zalogi.

Tako kot je denimo ročno izdelan stol precej dražji kot stol, ki jih izdelujejo serijsko je podobna zgodba pri kuhinjah po meri. V takšnih primerih je dražja zato, ker dejansko plačate prilagodljivost ter talent in čas obrtnika, ki vam oblikuje kuhinjo, spalnico ali kakšen drug del pohištva.

Kuhinje po meri potrebujejo ogromno pozornosti in časa, ravno zato, ker so unikatno narejene od samega začetka do konca. Povprečna doba za izvedno kuhinje po meri je nekje med 6 in 12 tednov. Zagotovo pa se na to čakalno dobo kaj hitro pozabi potem, ko uživate v lastni kuhinji po meri.

Glavne prednosti serijskih kuhinj pred kuhinjami po meri so ravno cena in čas dobave. Serijske kuhinje so ponavadi cenejše za kakšni dve tretini cene podobne kuhinje po meri.
Čas dobave pri serijskih kuhinjah precej odvisen od logistike podjetja, kjer kupujete kuhinjo vendar, če jih nimajo na zalogi ponavadi ta doba ne preseže treh tednov. V primeru, da se vam pa z nakupom kuhinje zelo mudi je pa najhitreje, da se oglasite v skladišču oziroma “cash-and-carryu” katerega izmed večjih prodajalcev kuhinj.

Ena ključnih prenosti serijskih kuhinj je tudi ta, da si lahko takšno kuhinjo pred nakup ogledate česar pri kuhinji, katero vam naredijo po naročilu ni možno. Vsekakor pa je treba biti pri nakupu serijske kuhinje posebaj pozoren na kvaliteto. Pri preverjanju kvalitete, prvo preglejte predale. Preglejte kako je predal narejen in iz česa je sestavljen. Pozorni bodite tudi na kvaliteto notranje površine in kako kvalitetni so drsniki po katerih se predalnik odpira in zapira. Dostikrat pomaga, da s seboj peljte kakšnega prijatelja, ki se na to bolj spozna, saj ko enkrat kuhinjo kupite in jo doma sestavite jo zelo težko oz. jo najvrjetneje nemorete več zamenjati ali zahtevati povračilo denarja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *