Domenca - Logo

Katerega ponudnika gostovanja izbrati?

Gostovanje spletnih strani je možno pri različnih ponudnikih. Katerega izbrati? Je pomembno, ali izberem ponudnika za gostovanje spletnih strani v Sloveniji ali v tujini? Na kaj moram paziti pri izbiri? Možnosti izbire je vsekakor veliko, zato je treba biti pri odločitvi še toliko bolj pozoren. Na trgu namreč delujejo zelo različni ponudniki, med katerimi so žal tudi tisti nekoliko manj zanesljivi. Zato je dobro vedeti, kateri znaki kažejo na to, da določenega ponudnika ni pametno izbrati.

Izberite zanesljivega ponudnika

Gostovanje spletnih strani mora biti zanesljivo. To je bistvenega pomena. Zanesljivost mora biti na prvem mestu, saj boste s storitvijo le tako zadovoljni, vaša spletna stran pa bo javno dostopna brez kakršni koli motenj. Takšne motnje so lahko zelo neprijetne, saj zaradi njih ne vi ne vaši obiskovalci ne morete dostopati do spletne strani. To lahko povzroči veliko slabe volje, pa tudi poslovno škodo. A kako vedeti, kateri ponudnik je tako zanesljiv, da mu lahko zaupate gostovanje? Pomagate si lahko z naslednjimi kriteriji:

Zadovoljstvo in mnenja uporabnikov – zelo pomembno je, kaj o ponudniku menijo uporabniki in kakšne izkušnje imajo z njim. Prav zato se vam pred izbiro splača pobrskati po spletu in poiskati različna mnenja uporabnikov.

  1. Odzivnost – dobra odzivnost 24/7 je bistvena, kadar pride do težav, predvsem pa je pomembno, da je ponudnik težave pripravljen tudi takoj reševati.
  2. Pripravljenost na svetovanje in pomoč – ponudnik mora biti strankam na voljo. Pripravljen mora biti poiskati rešitev, ki bo ustrezala njim in njihovi spletni strani ali težavi, ki jo imajo z njo.
  3. Tehnične zmožnosti – serverji in druga strežniška oprema morajo biti kvalitetni.
  4. Skrb za varnost – ponudnik mora dobro in redno skrbeti za posodobitve in varnostno zaščito.

Ponudnika lahko tudi zamenjate

Če ste se že odločili za gostovanje spletnih strani, a s storitvijo niste zadovoljni, lahko ponudnika zamenjate. Proces zamenjave je enostaven, zato se vam zanj splača odločiti, če ste ugotovili, da vaš trenutni ponudnik ni zanesljiv. Nikar ne vztrajajte pri ponudniku, s katerim niste zadovoljni, pa če je še tako poceni. Bolje je odšteti nekaj evrov več in si zagotoviti zanesljivo gostovanje spletnih strani. Tako ne boste nikoli slabe volje, prav tako pa vaši obiskovalci in stranke ne bodo imeli težav pri dostopanju do vaše spletne strani, saj bo ta vedno dostopna. Prav tako pa boste tudi vi kadarkoli lahko poklicali ponudnika, če boste potrebovali njegovo pomoč.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *