uvoz avtomobilov iz tujine

Kakšni so stroški uvoza avtomobila iz Nemčije?

Ste našli vaše sanjsko vozilo po ugodni ceni, vendar je to v tujini in nimate pojma, kako poteka postopek nakupa in transporta ter kakšni stroški uvoza avtomobila vas čakajo? Vse prevečkrat slišimo zgodbe, kako so posamezniki na lastno pest kupovali vozila v tujini in se pri tem močno opekli. Zaradi večjega tveganja priporočamo, da se za tovrstne nakupe obrnete na strokovnjake kot so narociavto.si, ki poskrbijo za varen nakup in uvoz vašega vozila iz tujine. Na njihovi spletni strani vam je na voljo tudi DMV kalkulator, ki vam izračuna, kakšni bodo stroški uvoza avtomobila iz Nemčije vse do registracije v Sloveniji.

uvoz

Kakšni so stroški uvoza avtomobila iz tujine?

 

S 1. 1. 2020 je stopil v veljavo novi predlog zakona o davku na motorna vozila (DMV). Po novi zakonodaji osnova za izračun DMV ni več vrednost vozila, temveč EURO norma motorja, starost vozila in CO2 izpust. DMV je tako določen kot seštevek obveznosti glede na CO2 izpust in obveznosti glede na emisijski standard EURO, oboje v odvisnosti od vrste goriva, ki se uporablja za pogon. Za rabljena vozila se DMV plača v predpisanem odstotku, določenem glede na starost vozila. Za enostaven in hiter izračun lahko uporabite DMV kalkulator, ki glede na dane podatke oceni končne stroške do registracije vozila v Sloveniji, izračunane glede na trenutni zakon.

Uvoz avtomobilov 1.1

Kako poteka naročilo vozila?

 

Na spletni strani narociavto.si poiščite zavihek »izračun DMV« in vpišite podatke v DMV kalkulator. Ta vam takoj izračuna, kakšni bodo predvideni stroški uvoza avtomobila – od davka na motorna vozila, DDV, homologacije, transporta in storitve uvoza iz tujine v Slovenijo. Izračn najbolje deluje za nakup vozil v Nemčiji. Za vas tudi preverijo vozilo in se s prodajalcem spogajajo za najbolj ugodno ceno, namesto vas pa uredijo tudi registracijo v Sloveniji. Skratka, vi izberete vozilo, vse ostalo pa prepustite njim in se z nasmeškom odpeljete v vašem novem jeklenem konjičku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *