Kako izbrati pravo velikost pajkic?

legicePajkice predstavljajo najbolj vsestranski kos oblačil v naši garderobni omari. Njihovo priljubljenost lahko pripišemo izjemni udobnosti, ki jo ponujajo. Poleg tega, pa jih lahko nosimo prav v vseh letnih časih. Dobro je poznati osnove kombiniranja z ostalimi kosi oblačil. V primeru, da jih ne nosimo pravilno, lahko naš slog oblačenja izpade precej neresno. Večina nas namreč rada pozabi, da to niso konvencionalne hlače. Prav zato, veljajo drugačna pravila v usklajevanju z drugimi kosi oblačil.

Da bi lahko izbrali najbolj primerne, je potrebno upoštevati tudi velikost. Izbiranje velikosti legic ni enako nakupovanju navadnih hlač. Materiali so povsem drugačni. Elastične legice sicer omogočajo večjo raztegljivost, vendar pa se velikosti razlikujejo. Predvsem v dolžini in širini v predelu pasu. Ne obstajajo univerzalne številke, po katerih bi se lahko venomer orientirali.

Velikosti legic se razlikujejo glede na proizvajalca

Nositi pravo velikost legic je najpomembnejši del te uganke. Pajkice ne smejo biti pretesne, vendar niti preveč ohlapne. Prepričati se moramo, da se telesu dobro prilegajo. Pri tem nam ni toliko potrebno upoštevati oblike telesa. Večinoma so velikosti legic izražene v enotah kot so S (small oziroma majhno), M (medium oziroma srednja velikost), L (large oziroma veliko) ter XL (extra large oziroma zelo veliko). Merske enote navadnih hlač pa so izražene v centimetrih.

Predvsem centimetri okoli pasu in centimetri po dolžini ene hlačnice. Hkrati pa ne moremo pričakovati, da bodo pri enem proizvajalcu legic, velikosti enake, kot pri drugem proizvajalcu. Ponekod jih bomo lahko kupili v srednji velikosti, ponekod pa v veliki velikosti. Svojo velikost je najbolje izmeriti doma, če pa nismo povsem prepričani, pa se obrnemo na prodajalke v trgovini.

Kako nositi legice večjih velikosti?

Za ženske večjih mer oziroma za vse tiste, ki nosijo večje številke konfekcije, veljajo enaka pravila kot pri ostalih. Ženske si večkrat ne upajo ali pa nimajo dovolj samozavesti, da bi nosile tesnejša oblačila. Ne želijo poudariti postave, ker se bojijo očitajočih pogledov. Nesmisel! Pajkice so odlična izbira za ženske vseh velikosti. Pri večjih velikostih pa je priporočljivo ustvariti videz razslojenih oblačil. V kombinaciji z legicami oblečemo daljšo tuniko in nad tuniko kakšno jopo ali jakno do pasu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *