Izbira letne pnevmatike je skoraj umetnost

Izbrati letne pnevmatike za vaš avto je navadno veliko težje kot izbrati zimske gume. Pri letnih gumah imamo ta problem, da je izbire zares ogromno, razlike pa skoraj neopazne ljudem ki niso pozorno na njih.
Obstajajo zelo različne letne pnevmatike, trde, mehke, športne, gume primerne za dež, gume z manjšo porabo in še in še. Navadno je za začetek najbolj pametno da sami sebe precenimo kakšen voznik smo. Ljudje, ki vozijo malo hitreje, navadno izbirajo niskopresečne letne pnevmatike, saj se ta manj zvijajo v zavojih. Potem imate mehke in trde pnevmatike kjer iščete kompromis med boljšim oprijemom (mehke gume) in manjšo obrabo gume (trše letne pnevmatike).
Poleg vse te izbire pa imamo še vsakoletne trende. Tukaj najdemo gume ki so z enim ali drugim sistemom deloma odporne na predrtja gume. Vsak večji proizvajalec ima nek sistem, kako delovanje ter ime pa ni vedno isto.
Katere pnevmatike vzamete je konec koncev odvisno od vas samih. Vedite le da samo dimenzija ni dovolj, saj je dandanes toliko različnih gum, da morate poizvedeti še malenkost več o gumi preden jo kupite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *