Kaj imata skupnega hujšanje in lepota?

Večino izmed nas povezuje pojem lepota z lepim izgledom, urejenostjo, zdravim telesom in privlačnimi telesnimi linijami. Mnogi se obenem zavedamo, da je prvi pogoj za lepoto v sodobni družbi, tudi zravo in lepo oblikovano telo. Naj bo oseba še tako vizualno privlačna, prekomerna teža bo prikrila to privlačnost in oseba se bo zdela manj lepa.

Tu nastopi hujšanje, ki naj bo prvi korak na poti do lepega telesa in lepote na splošno. Osebam s prekomerno telesno težo bodo namreč razni kozmetični preparati, lepa frizura, urejene obleke ali kirurški posegi bolj malo pomagali na poti k lepoti. Delen učinek bo seveda viden, vendar ne toliko, kot če bi se takšnih metod posluževala oseba z normalno telesno težo. Seveda ne smemo govoriti, da so nekateri ljudj manj ali bolj lepi, vendar se vsaj na prvi poged lepoto bolj opazi pri lepo definiranih osebah.

Hujšanje naj bo torej vaša prva stopnička do osebnega zadovoljstva in občutka lastne lepote. Osebe s prekomerno telesno težo bodo navkljub privlačnem izgledu, morda še vedno izkazovale nizko samozavest in posledično drugim posameznikom izgledale manj privlačne. Verjemite, lepota izhaja iz dobrega počutja in osebnega zadovoljstva, kar pa lahko dosežemo le z normalno telesno linijo in samozavestjo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *