Hepa filtri za absolutno čisti zrak

Filtri za zrakFiltri se najbolj pogosto uporabljajo za čiščenje dovajanega zraka v napravah, ki so prezračevalne narave. Delijo se v razrede, in sicer na predfiltre, fine filtre ter na absolutne filtre. Filtracija pa je lahko absolutna, če zračni filter preseže najmanj 85 % mikrodelcev, ki so označeni s kratico MPPS. Prav vsak od zračnih filtrov, ki se uvrščajo med kategorijo absolutne filtracije, pa morajo imeti tudi poseben certifikat. Asociacija na tovrstno filtracijo so zagotovo hepa filtri, ki se jim pridružujejo še ulpa filtri. Primarno se uporabljajo v filtrirnih in klimatskih sistemih, kjer se zahteva absolutni zrak.

Filtri za absolutni zrak ter področja njihove uporabe

Hepa filtri in tudi ulpa filtri se najpogosteje uporabljajo v operacijskih dvoranah in bolnišnicah, farmacevtski industriji, živilski industriji, elektroniki, mikrobiologiji, v merilnicah, laboratorijih, filtraciji nevarnih snovi, težkih kovin ter kancerogenih prahov.

Membranski hepa filtri

Posebna vrsta filtrov za absolutni zrak so tudi membranski hepa filtri. Ti so narejeni iz mikro steklenih vlaken po posebni tehnologiji, za katero je značilno, da omogoča zelo visoko sposobnost filtriranja. Prav tako omogoča skoraj 100 % filtracijo in zelo dolgo življenjsko dobo filtrov. Vsi filtri z oznako hepa so takoj po izdelavi testirani in certificirani.

Spletno prodajno mesto hepa filtrov

Če želimo kupiti hepa filtre, je njihov nakup najbolj kakovosten na spletni strani podjetja, ki nam poleg tovrstnih filtrov ponuja še preventivne preglede in servise klimatsko prezračevalnih sistemov, menjavo filtrov in preverjanje tesnosti zračnih filtrov.

V spletni trgovini omenjenega podjetja – http://www.prima-filtertehnika.si/prostorski-filtri/absolutni-hepa-filtri si bomo lahko pogledali še predfiltre in fine filtre. Za predfiltre je značilno, da se uporabljajo za zadovoljivo zaščito pred cvetnim prahom in za zaščito pred akumulacijo tekstilnih vlaken ter insektov. Fini filtri pa cvetni prah zadržujejo, učinkoviti so proti vsem vrstam prahu, vključno z umazanimi delci. Pogosto so uporabljeni v prezračevalnih in delno klimatskih sistemih v šolah, kuhinjah, polnilnicah, delavnicah lahke industrije ter podobno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *