Enaka imena

Včasih so bile domače živali skoraj pri vsaki hiši, da ne govorimo, da ni bilo domače živali pri vsaki kmetiji, saj pes je koristen pri kmetiji ali pa pri hiši, da opozori na neznanca ali na vsiljivca, saj pes opozori na vsiljivca z laježem. Psi in imena za pse so bili nekoč še bolj cenjeni kot danes, saj če tako pogledamo nekoč niso ljudje poznali alarmov.
Danes imamo občutek, da velikokrat psi sploh niso cenjeni, nekateri sploh glede imena za pse, ki so lahko prav nespoštljivi. Ne vemo ali je kriva vzgoja, način življenja ali kaj tretjega. Vendar bi se morali zavedati, da so psi najzvestejši prijatelji človeku in bi morali žal tudi ljudje pokazati kako so nam pomembni. Odnos do psov se že pokaže pri tem, kakšna imena za pse imajo in kakšno hrano jim dajemo, ampak vseeno preveč hrane škodi.  Včasih so bila imena za pse kot so: Reks, Miki, Ron, Lord, in še bi lahko naštevali. Imena za pse naj bo nekaj kar ni tudi primerno za ljudi. Čeprav se je v Sloveniji pred kratkim odprla pasja trgovina, ki so jo poimenovali tudi Zverina. Verjetno so pasjo trgovino preimenovali tako, da bi se ljudje takoj zapomnili, da je to trgovinam ki je namenjena domačim živalim.
Danes je pa z imeni vse drugače oziroma »zmašeno«. Naj omenimo samo en primer. Medtem, ko danes, ko gremo na sprehod na primer po starem delu in se nekdo zadere na primer: »Jon, pridi sem«! sploh ne ugotovimo ali to kličejo nekoga ali kličejo psa. To ne vemo dokler nas ne prehitijo ali pogledamo nazaj. Sami se pa moramo odločiti kako bomo dali ime psu ali pa otroku, saj ni vsa imena za pse niso primerna.