Avtomobilski pripomočki in oprema za gume

avtomobilski pokrovi platiščVsi pripomočki, ki jih potrebujemo za dobro delovanje našega avta, se dajo enostavno dobiti v trgovinah z avtodeli. Med redno avtomobilsko opremo, ki jo kupujemo skoraj vsako leto, se znajdejo na primer brisalci. Kadar želimo, da naš jekleni konjiček deluje in izgleda dobro, se poslužujemo nakupa tudi drugih rezervnih delov, kot so na primer pokrovi platišč.

Avtomobilski rezervni deli

Z rezervnimi deli je dobro biti na tekočem. Predvsem kar se tiče tega, da vemo, kolikrat in kateri del bo potrebno menjati. Za pridobitev takšnih znanj je potrebno kar nekaj izkušenj in prevoženih kilometrov. Ko enkrat imamo občutek glede potrebnih menjav delov jeklenega konjička, poiščemo dele pri trgovcu. Pri izbiri pazimo na dobro razmerje med kvaliteto in ceno.

Redkeje kupujemo opremo za gume

Nekatere rezervne dele potrebujemo pogosteje, kot so na primer metlice brisalcev ali žarnice. Spet drugih delov ne kupujemo tako pogosto. Pokrovi platišč so en izmed redkejših, a pomembnih nakupov. Z dobro zaščito platišč namreč poskrbimo za učinkovito delovanje ter daljšo ohranjenost le teh. Pokrovi so razviti prav z namenom zaščite pred vremenskimi vplivi in snovmi iz okolja. Ti so dež, sneg, led, sol, kamenje in prah. Ne smemo pozabiti tudi na robnike, ki sicer niso snovi iz okolja, a so pomemben razlog poškodb na platiščih, če ta niso ustrezno zaščitena.

Med pomembnejšo opremo sodijo tudi tekočine, na primer motorno olje, hladilna tekočina ter raztopina za pomivanje stekel. Te so lahko doma kar na zalogi, saj se kupujejo pogosteje kot že omenjeni avtomobilski pokrovi platišč. O tem je dobro razmisliti predvsem, ko smo od prve bencinske postaje oziroma trgovine z avtodeli precej oddaljeni. V takšni situaciji je primerno imeti na zalogi tudi vsaj nekaj litrov goriva.

Drugi pripomočki za varno vožnjo

Med nujnimi in manj nujnimi potrebščinami, ki jih potrebujemo pri uporabi avta, se znajdejo tudi bolj vsakodnevni pripomočki. Med drugim je v avtu dobro imeti krpo za brisanje iz mikrovlaken, robčke ali papirnate serviete, manjši nož ali škarje, svetilko, zaščito za vetrobransko steklo, pozimi tudi strgalo za led in manjšo lopatko za metanje snega ter rokavice. V kolikor se v avtu redno prevaža več oseb naenkrat, pomislimo še na dopolnitev prve pomoči z dodatno vsebino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *