Apartmaji Kranjska Gora

Kranjska Gora se s svojimi smučarskimi progami uvršča med najstarejše smučarske infrastrukture v Sloveniji. Zimski športi, poleg smučanja še skoki in tek na smučeh, pa niso edina atrakcija tega naravnega bisera na stičišču tromeje s sosednjo Avstrijo in Italijo oziroma območja v zgornjem delu Savske doline ob izlivu Pišnice v Savo Dolinko. Na razmah turizma v zgornjesavski dolini pomembno vplivajo tudi zasebniki, ki oddajajo sobe in apartmaje. Na ta način se je namreč število turističnih kapacitet v zadnjih letih bistveno povečalo, kar seveda pozitivno vpliva na razvoj turizma. Če bi želeli rezervirati svoj apartma v Kranjski Gori, vas vabimo, da obiščete stran Apartmaji Kranjska Gora.

Zaradi turističnega dela, zgrajenega okoli starega vaškega jedra, s hoteli, počitniškimi stanovanji in hišami, rekreacijskimi objekti, trgovinami in žičnicami, smučarskimi progami, omrežjem kolesarskih in pešpoti ter seveda z okoliškimi hribi in drugimi naravnimi znamenitostmi, je Kranjska Gora atraktivno turistično središče za vso družino.
Medtem ko je bila Kranjska Gora v preteklih stoletjih infrastrukturno odrinjena od ostalega dela države, je v to naselje ob vznožju Julijcev prve spremembe in večji pretok ljudi prinesla izgradnja železnice leta 1870 (proga Jesenice – Trbiž), med prvo svetovno vojno pa zgrajena cesta čez prelaz Vršič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *