Angleški jezik

V času računalnikov in ostale sodobne tehnologije, se velikokrat znajdemo pred besedilom v tujem jeziku, pa naj so to navodila za uporabo ali drugega. Kaj storiti, oziroma kam se obrniti, če rabimo hiter prevod kratkih besedil ali pa zgolj samo ene besede?

Ne medmrežju se pojavljajo različni slovarji in prevajalniki besedil, ki so seveda brezplačni in enostavni za uporabo. Izbiramo lahko med številnimi jeziki. Naj izpostavim samo nekatere najpogostejše, pri katerih poiščemo pomoč… Angleški jezik, nemški jezik, francoski, italijanski, španski… Slovarji so namenjeni predvsem za prevod posamezne besede, medtem ko za malo daljša besedila uporabljamo spletne prevajalnike.

Cilj teh programov je omogočati lažje razumevanje besedil vsem ciljnim skupinam, tudi takšnim, ki se tujih jezikov niso imeli priložnosti, oziroma se iz kakšnih drugih razlogov niso priučili nobenega tujega jezika.

Na takšno vrsto prevajanja pa ne moremo računati, ko rabimo malo daljša besedila prevedena na kakovosten način. V tem primeru nam še zmeraj preostane, da se obrnemo na številne agencije za prevajanje ali pa na posameznike, ki te storitve opravljajo vsakodnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *