Tehnološki postopek s pomočjo sodobnihnaprav

laserski razrez pločevine

Razrez pločevine velja za dejavnost, ki se je ljudje pogosto lotevajo. V današnjem času je na primer zelo priljubljen laserski razrez pločevine, ki pa poteka nekoliko drugače. Osrednjo vlogo imajo vrhunski sodobni stroji, ki omogočajo, da je razrez kakovosten, hkrati je tudi sam postopek zelo enostaven. Z njimi lahko režemo številne vrste pločevine. Zelo pogost je laserski razrez aluminija.

Laserski razrez aluminija z računalniškim vodenjem

Tudi razrez aluminija z laserjem lahko poteka s pomočjo posebnega stroja, ki je tudi računalniško voden. To postopku v največji meri zagotavlja, da je še bolj natančen. Četudi je računalniško vodenje popolnoma avtomatizirano, se ne dovoljuje več kot 0,1 milimetra odstopanja. Avtomatiziran proces takega postopka prav tako omogoča, da se bistveno zmanjšuje količina odpadnega materiala in ne povzroča dodatnega hrupa. Posledično vse skupaj zelo ugodno deluje na celotno okolje.

Katera vrsta laserja je najbolj primerna za laserski razrez aluminija ter kovin na sploh?

Večina strokovnjakov medni, da je cevni laser zagotovo ena od najbolj naprednih sodobnih naprav, ki je primerna za laserski razrez kovin na sploh, torej tudi za razrez aluminija.

Cevni laser omogoča izjemno hitro in natančno izdelavo produktov z izjemno ponovljivostjo. Obdelava z laserjem nadomesti več klasičnih metod obdelave pločevine, in sicer s samo eno operacijo. Obenem nam omogoča še nove številne konstrukcijske rešitve, ki do sedaj sploh niso prišle v poštev oziroma jih ni bilo možno izvesti.

Laserski razrez z neverjetno natančnostjo

Do sedaj smo kar nekajkrat omenili, kako zelo natančen je laserski razrez pločevin oziroma kovin. Poleg večopravilnosti je ravno natančnost tista, ki še posebej odlikuje to vrsto rezanja. Laserski razrez nam tudi v nadaljevanju lahko zelo olajša obdelavo in sestavljanja. To mu omogoča številne možnosti, kot so na primer izrez oblik, luknje ter priključki ter podobno. Posledično se nam zelo zmanjšajo še stroški izdelave. Lahko rečemo, da s krajšimi postopki izdelave in kakovostnejšimi izdelki prihranimo na času in denarju.